20-ОПП: зразок заповнення форми

UA RU
Автор
бухгалтер-експерт, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Існує спеціальне обов’язкове повідомлення про об’єкти, які є джерелом доходу платника податку, або такі, що пов’язані з оподаткуванням, наприклад легкові автомобілі, земельні ділянки, а також кіоски, магазини та інші торговельні точки тощо. Це так звана форма 20-ОПП. Коли її подавати, які наслідки за неподання, невірну чи помилкову інформацію в ній, як її слід заповнювати та коли оновлювати, – у консультації експерта на конкретних зразках для різних ситуацій

20-ОПП: хто подає у 2024 році

20 ОПП бланк затверджений наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 (далі Порядок № 1588) (Додаток 10). Повна назва цього документа – Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність.

Останні зміни до форми 20-ОПП вніс наказ Мінфіну від 13.12.2021 № 662 (далі – Наказ № 662). Набули чинності вони 1 січня 2022 року.

Форма 20-ОПП подається всіма без виключення платниками податків, як юрособами, їхніми відокремленими підрозділами (філіями), так і фізособами-підприємцями (ФОП) незалежно від системи оподаткування. Форму 20-ОПП подають і спрощенці, і загальники. Особливо актуальна для ФОП вона стала з 2022 року, коли для груп 2-3 єдиного податку обов’язковими стали касові апарати (РРО). Для реєстрації РРО необхідно спершу подати інформацію про торгову точку у формі 20-ОПП.

Увага: реєстрація РРО на торгову точку потребує подачі форми 20-ОПП.

Професійна сертифікація за МСФЗ

Вимога інформувати ДПС є щодо (абз. 1 п. 63.3 Податкового кодексу України, даліПК):

  • об’єктів оподаткування;
  • об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням;
  • об’єктів, через які провадиться діяльність.

Такі об’єкти не обов’язково мають бути у власності – достатньо наявності права користування. Наприклад, якщо легковий автомобіль чи земельна ділянка орендуються або передані в оренду, – теж треба подавати форму 20-ОПП, про що прямо зазначено у абз. 2 п. 8.4 Порядку № 1588.

Увага: форму 20-ОПП подають не тільки юрособи, але й ФОП, у т.ч. єдиноподатники.

Якщо форму 20-ОПП подав відокремлений підрозділ, то головне підприємство уже не повинно зазначати інформацію про вже подані об’єкти у своїй власній формі 20-ОПП.

Форма 20-ОПП: що змінилося з 2022 року

Зміни, яких зазнала форма 20-ОПП, незначні й пов’язані вони з заміною коду території реєстрації суб’єкта господарювання з коду КОАТУУ на код КАТОТТГ (графа 6). Відповідно підправили й загальний заголовок граф 6-7, так як тепер замість поняття «адміністративно-територіальна одиниця» вживається «територія». Це й усе.

Зміни пояснюються адміністративно-територіальною реформою в Україні, яка проведена на підставі постанови ВР «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807. Для кодифікації нових районів було впроваджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць і територій територіальних громад, затверджений наказом Мінрегіону від 26.11.2020 № 290 (він же – КАТОТТГ).

Увага: форма 20-ОПП після змін 2022 року – це новий код території за іншим класифікатором.

Щодо колишнього КОАТТУУ (Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України), то за повідомленням Держстату він втратив чинність. Новий КАТОТТГ можна знайти на сайті Мінрегіону. Як обирати код КАТОТТГ – читайте далі, як заповнити 20 ОПП.

Форма 20-ОПП: чи треба оновлювати через заміну коду території з КОАТУУ на КАТОТТГ

Ні, не потрібно. З таким роз’ясненням виступили податківці (Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП, а також 116.11 ЗІР). Виняток – є зміни у відомостях про сам об’єкт оподаткування (у такому разі подається форма 20-ОПП з позначкою «зміни»).

20-ОПП типи об'єктів оподаткування

Інформуємо тільки про майнові об’єкти, які приносять дохід платнику податків. Виходить, що включати до 20-ОПП такі об’єкти як податок на прибуток, дохід, товари не потрібно, хоча вони також у ПК називаються «об’єкти оподаткування» (роз’яснення ДПС 119.11 ЗІР). Не потрібно наводити інформацію й про грошові кошти. Це теж об’єкти оподаткування, але про них податківці дізнаються у відповідних деклараціях. Що саме включати до 20-ОПП можна знати у Довіднику об’єктів оподаткування (Довідник типів об’єктів оподаткування на сайті ДПС).

Увага: форма 20-ОПП відображає інформацію про майнові об’єкти як власні, так і орендовані.

Приклади типів об’єктів оподаткування для форми 20-ОПП: автомобіль, автомийка, автотранспорт, автосалон, банкетний зал, баня, бар, бутик, буфет, земельна ділянка, кабінет, кафе, магазин, манікюрний салон, офіс, тренажерний зал, стоматологічний центр та ін.

Увага: Довідник типів об’єктів оподаткування має рекомендаційний характер.

Якщо у Довіднику типів об’єктів оподаткування потрібного типу немає, то можна вказати його самостійно. Це не вважається помилкою. Згаданий Довідник не є нормативно-правовим актом, а носить рекомендаційний характер. Про це прямо сказано в Узагальнюючій податковій консультації Мінфіну, яка затверджена наказом Мінфіну від 12.01.2022 № 7 (даліУПК № 7). У даному роз’ясненні чимало питань присвячено застосуванню форми 20-ОПП та заперечується можливість штрафу за неправильне визначення типу об’єкта оподаткування. Однак відповідна графа 3 форма 20-ОПП обов’язково має бути заповнена.

Чи сплачується податок за об’єктами з форми 20-ОПП

Не обов’язково. До форми 20-ОПП потрапляють майнові об’єкти, які:

  • генерують дохід для суб’єкта господарювання;
  • або ті, за якими потенційно може сплачуватися податок на майно (але це не означає, що він за ними дійсно сплачується).

Виходить, що навіть якщо платник податків має звільнення від сплати податку, то все одно зазначити такий об’єкт у формі 20-ОПП треба. Наприклад, у ситуації єдиноподатників, земельних ділянок і земельного податку.

Правила заповнення досить розмиті, тому радимо обов’язково відображати інформацію про:

  • все нерухоме майно – земельні ділянки, будівлі, споруди тощо, включаючи майно яке орендується та здається в оренду;
  • рухоме майно – службовий транспорт (використовується у діяльності, яка приносить дохід);
  • точки продажу товарів – інакше не вийде зареєструвати РРО. Нагадуємо, що інформування про господарську одиницю, де буде використовуватися касовий апарат (магазин, кафе тощо) – це необхідна умова його реєстрації.

Щодо згаданого вище Довідника, то він не вважається вичерпним переліком об’єктів оподаткування. Податківці хочуть, щоб суб’єкт господарювання сам вносив у форму 20-ОПП об’єкт, який пов’язаний з оподаткуванням податками та зборами, навіть, якщо він відсутній у згаданому Довіднику.

20 опп бланк: укрупнення інформації

Насьогодні діють розширені можливості щодо укрупнення даних (п. 8.4 Порядку № 1588):

  • за автомобілями – однотипні автомобільні транспортні засоби (за видом, використанням, станом та видом права власності) можна навести як один об’єкт «автомобіль»;
  • об’єкти розташовані за одною адресою, наприклад офіс, склад, склад-магазин – тоді можна вказати лише одне з типів найменувань. Наприклад, тільки «офіс». Також можна об’єднати частини приміщень, які здаються в оренду, але розташовані за одно адресою (кімнати, офіси, квадратні метри).

Під укрупнення також потрапляють приміщення та газовий котел для його обігріву, паливний генератор для відновлення електроенергії у такому приміщенні. Якщо приміщення було вказане у формі 20-ОПП, то окремо подавати інформацію про котел та/або генератор не потрібно, навіть при їхньому подальшому встановленні (УПК № 7).

Винятки, коли укрупнювати не можна:

  • за автомобілями – пункти пересувної роздрібної торгівлі, громадського харчування або послуг, інших ніж пасажирські та вантажні перевезення;
  • надання інформації про об’єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації, наприклад земельні ділянки, об’єкти нежитлової нерухомості. Такі об’єкти у відповідному держоргані отримують реєстраційний номер. У формі 20-ОПП тоді зазначається інформація і про земельну ділянку, і про об’єкти нерухомості на ній окремо. Якщо декілька земельних ділянок, то їх теж наводимо окремо;
  • об’єкти розташовані за різними адресами. Наприклад, два склади за різними адресах.

Зверніть увагу, що якщо земельні ділянки, об’єкти нерухомості не мають з тих чи інших причин номерів, то тоді форму 20-ОПП слід подати у паперовому вигляді разом з документом, який підтверджує реєстрацію таких об’єктів у держоргані.

Форма 20-ОПП штрафи

Форма 20-ОПП – це не декларація та не визначає узгоджене податкове зобов’язання. Отже, форма 20-ОПП не призведе до штрафних санкцій за несплату податків. Однак, якщо взагалі не подати форму 20-ОПП або не включити до неї всі об’єкти, то це уже порушенням обов’язку платника податків щодо подання заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі ДПС, подання інформації про реєстрацію змін місцезнаходження, внесення змін до облікових даних (п. 117.1 ПК, 119.12 ЗІР).

Розміри штрафу за неподання форми 20-ОПП (п. 117.1 ПК):

  • 340 грн – ФОП та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність (повторне порушення протягом року – 680 грн);
  • 1020 грн – юридичні особи (повторне порушення протягом року – 2040 грн).

Якщо платник податку взагалі ніколи не подавав форму 20-ОПП, а таке можливо, якщо він був створений до її набуття чинності, тобто до 14.01.2011, то її також треба подати, хоча строк подачі для таких платників податків невизначений (роз’яснення ДПС ЗІР 116.11).

Форма 20-ОПП: термін подання

Форма 20-ОПП подається впродовж:

  • 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування (п. 8.4 Порядку № 1588);
  • 10 робочих днів після змін, що відбулися, наприклад у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, тобто зміни його типу, місцезнаходження, найменування, стану чи його вибуття (119.11 ЗІР, п. 8.5 Порядку № 1588);
  • 10 робочих днів після зняття з реєстрації суб’єкта господарювання. Даний строк взагалі-то законодавчо не визначений, але ДПС наполягає саме на ньому.

Відлік строку починається з дати відповідних документів, наприклад з дати оформлення договору купівлі-продажу чи дати держреєстрації договору оренди (роз’яснення ГУ ДПС у Рівненській області).

Форма 20-ОПП: як і куди подається

Форма 20-ОПП подається тільки за основним місцем обліку платника податків. Її можна подати (п. 8.4 Порядку № 1588):

  • у паперовій формі – надіслати поштою або занести особисто чи через уповноважену особу. Заповнюється або шляхом роздрукування уже з готовим текстом на принтері або у бланк 20-ОПП заносяться друковані літери;
  • в електронній формі – через електронний кабінет платника податків або через певні комп’ютерні програми.

Подання форми 20-ОПП, коли є відокремлений підрозділ

Маючи відокремлений підрозділ (філію, представництво) підприємству слід стати на облік за неосновним місцем діяльності та подати за таким місцем форму 20-ОПП з інформацією про такий підрозділ. Також за неосновним місцем слід подати форму 20-ОПП, якщо за іншим місцем є певне майно, об’єкти оподаткування, або які пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність.

При цьому дублювати інформацію про подані об’єкти оподаткування за основним місцем обліку, тобто повторно подавати форму 20-ОПП, не потрібно.

Однак є виняток, коли відокремлений підрозділ має самостійно від себе подавати форму 20-ОПП. У такому разі мають дотримуватися такі умови (див. УПК № 7):

  • самостійне ведення бухобліку відокремленим підрозділом;
  • у підрозділу відокремлений баланс;
  • підрозділ зареєстрований у ЄДР;
  • підрозділу делегований обов’язок нараховувати та сплачувати ПДФО за найманих у ньому працівників.

Якщо згадані умови не дотримуються – форму 20-ОПП за неосновним місцем має подати головне підприємство.

Форма 20 опп зразок заповнення

При заповненні форми 20-ОПП для кожного об’єкта використовується окремий рядок. Заносимо все, що маємо у власності, користуванні, оренді тощо. Можливим також є укрупнення інформації, наприклад «офісний центр» замість окремих офісів тощо. Однак у разі різного місцезнаходження так чинити не можна. Порядок заповнення форми 20-ОПП за кожною графою наведено в таблиці нижче.

20 ОПП порядок заповнення

Назва графи

Як заповнити

1

№ з/п

просто вказуємо номер рядка, в якому розташована інформація щодо об’єкта. При першому поданні зазначаються всі об’єкти оподаткування. При такому поданні – тільки нові об’єкти оподаткування або об’єкти, за якими відбулися зміни

2

код ознаки надання інформації

вказуємо тільки цифровий код, який значить таке: «1» – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування;

  • «3» – зміна відомостей про об’єкт оподаткування. Також даний код використовуємо у разі виявлення помилки за минулі подачі форми 20-ОПП;
  • «6» – закриття об’єкта оподаткування.

Код «1» використовується при подачі інформації про нові об’єкти

3

тип об’єкта оподаткування

зазначаємо тип об’єкта. Перелік типів знаходиться в уже згаданому Довіднику типів об’єктів оподаткування від ДПС.

За відсутності певного об’єкта у Довіднику зазначаємо його самостійно. Може бути використаний принцип укрупнення. Податківці допускають віднесення об’єкта до наявного у суб’єкта господарювання типу об’єкта оподаткування, який найбільш відповідає визначенню місця знаходження/зберігання такого обладнання чи іншого об’єкта. Наприклад, «верстат», «технологічне обладнання», «технічні агрегати» можливо віднести до таких об’єктів, як «148 – цех», «587 – виробнича ділянка», «325 – майстерня», «327 – майстерня швейна» (роз’яснення ДПС ЗІР 116.11)

4

найменування об’єкта оподаткування

вводимо назву об’єкта, якщо він таку має. Наприклад, ТРК «Голівуд» (торговельно-розважальний комплекс «Голлівуд») або модель автомобіля: Ford Fiesta COMFORT PLUS 2018.

Якщо дані щодо автомобілів чи іншим об’єктам наводите укрупнено, то тоді просто вказуємо тип об’єкта, наприклад «автомобіль». Їхню кількість при цьому слід зазначити у графі 12 «Реєстраційний номер об'єкта оподаткування» (п. 8.4 Порядку № 1588). Однак можна й не укрупнювати і тоді навести кожну автівку окремо 

5

ідентифікатор об’єкта оподаткування

наводимо числове значення, яке складається з 2-х частин – коду типу об’єкта оподаткування і внутрішнього 5-значного ідентифікатора, що прийнятий самим платником податку. Перший код беремо з уже згаданого довідника, наприклад, спортивний зал має код 618 (кол. 1 довідника). Його внутрішній номер буде 00001 (так як він лише один у суб’єкта господарювання). Виходить, що треба вказати «61800001». Для 3-го кіоска суб’єкта господарювання код буде «00100003» і т.д.

Якщо потрібний тип відсутній у Довіднику типів об’єктів оподаткування, то дописувати нові, наприклад, «717» не радимо, так як ДПС постійно оновлює довідник та вводить нові коди й пізніше просто ваш код буде зайнятий і виде двозначність (насьогодні у довіднику 716 об’єктів). Рекомендуємо зазначити тоді об’єкт з кодом «000». Наприклад, «00000001» – «торговельно-розважальний комплекс», який якраз відсутній у довіднику. Інший шлях виходу з ситуації – вказувати найближчий за змістом об’єкт, наприклад, «50400001» – «торговий комплекс». Про рекомендаційний характер Довідника вказано в УПК № 7

територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування:

 

6

код КАТОТТГ

вводимо цифровий код, який міститься у Кодифікаторі адміністративно-територіальних одиниць і територій територіальних громад. За роз’ясненням ДПС використовується при заповненні 4-й та 5-й рівень кодифікатора. У ньому 4-й рівень – це місто, село, селище, а 5-й- райони у містах. Це значить, шо якщо місто поділене на райони, то враховуємо їх також (у кодифікаторі це категорія об’єкта «В»). Наприклад, у м. Чернігові маємо:

  • код «UA74100390010122363» – Деснянський район;
  • код «UA74100390010268220» – Новозаводський район

7

область, район, населений пункт

зазначаємо адресу об’єкта оподаткування у частині назви населеного пункту, району, області. Якщо місто обласного значення, а також м. Київ, то можна взагалі вказати лише саме місто

8

місцезнаходження об’єкта оподаткування (вулиця, номер будинку/офісу/ квартири)

вказуємо решту адреси місцезнаходження об’єкта, що не була вказана в гр. 7, тобто у частині назви вулиці, номеру будинку і т.д.

9

стан об’єкта оподаткування

зазначаємо цифровий код стану об’єкта:

  • «1» – будується/готується до введення в експлуатацію;
  • «2» – експлуатується;
  • «3» – тимчасово не експлуатується;
  • «5» – непридатний до експлуатації;
  • «6» – об’єкт відчужений/повернутий власнику;
  • «7» – зміна призначення/перепрофілювання;
  • «8» – орендується;
  • «9» – здається в оренду.

Код «4» відсутній

10

вид права на об’єкт оподаткування

вказуємо цифровий код, на яких правах знаходиться об’єкт у суб’єкта господарювання:

  • «1» – право власності;
  • «2»– право володіння;
  • «3» – право користування (сервітут, емфітевзис, суперфіцій);
  • «4» – право господарського відання;
  • «5» – право оперативного управління;
  • «6» – право постійного користування;
  • «7» – право довгострокового користування або оренди;
  • «8» – право короткострокового користування, оренди або найму;
  • «9» – іпотека;
  • «10» – довірче управління майном

11

прошу взяти на облік за неосновним місцем обліку за місцезнаходженням об’єкта оподаткування

ставимо відмітку, якщо існує необхідність взяти об’єкта на облік за не основним місцем обліку («+» або «˅»)

 

12

реєстраційний номер об’єкта оподаткування

якщо реєстраційний номер існує, то вказуємо його. Це можуть бути, наприклад, кадастровий номер – для земельної ділянки, номер кузова транспортного засобу – для легкового автомобіля тощо

Поширені запитання щодо заповнення форми 20-ОПП

За допомогою таблиці нижче можна знайти відповіді на деякі поширені питання, які пов’язані з заповненням форми 20-ОПП.

Заповнення форми № 20-ОПП в різних ситуаціях
як заповнювати код КАТОТТГ у формі № 20-ОПП

РІШЕННЯ ⏩

чи укрупнювати інформацію у формі № 20-ОПП про приміщення, які орендуємо за однією адресою

РІШЕННЯ ⏩

чи можна подати 20-ОПП в електронній формі через Електронний кабінет

РІШЕННЯ ⏩

як заповнити розділ 3 повідомлення за формою № 20-ОПП

РІШЕННЯ ⏩

Окремі випадки подання форми 20-ОПП

Окрім заповнення у стандартних ситуаціях також зазирнемо в окремі ситуації з подачею форми 20-ОПП (див. таблицю нижче).

Увага: форма 20-ОПП подається і орендарем, і орендодавцем.

ВИПАДКИ ПОДАЧІ ФОРМИ 20-ОПП

Ситуація

Чи треба подавати форму 20-ОПП

Що слід зазначити у формі 20-ОПП

об’єкт основних засобів наданий (отриманий) в оренду

так

це зміна стану, а також, можливо, місцезнаходження об’єкта. Форму подають як орендар, так і орендодавець. У графі 9 щодо стану об’єкта оподаткування сторони зазначають:

  • орендар – код «8», що значить «орендується». У графі 10 щодо виду прав на об’єкт тоді в орендаря буде право короткострокового користування (код «8») або довгострокового користування (код «7»). Короткостроковою орендою рекомендуємо вважати строк не більше 1 року – це загальне правило бухобліку. Відповідно оренда на строк понад 1 рік – це довгострокове користування;
  • орендодавець – код 9, що значить «здається в оренду».

переукладання договору оренди

може

бути

якщо договір оренди переукладається щодо того самого об’єкта, то слід зважати на те, чи було повернення об’єкта назад орендарю. Критерієм може бути складений акт повернення. Якщо ж такого немає, то ще слід зважити на дати колишнього та нового договору оренди:

  • договір старий закінчується й наступного ж дня починається новий – подавати форму 20-ОПП не потрібно, так як немає фактичного повернення об’єкта;
  • є кілька днів між колишнім та наступним договором оренди – так, форму 20-ОПП краще все ж таки подати обом сторонам, так як на кілька днів об’єкт формально повертався до орендодавця.

перейменування назви вулиці, міста

так

це зміна відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема його місцезнаходження (119.11 ЗІР)

зміна відомостей про об’єкт оподаткування

так

форма 20-ОПП подається тільки щодо об’єкта оподаткування щодо якого сталися зміни. У разі зміни типу об’єкта оподаткування (гр. 3) інформацію подаємо 2-ма рядками:

  • перший рядок – про закриття об’єкта, що змінює своє призначення (у гр. 2 – «6 – закриття об’єкта оподаткування»);
  • другий рядок – інформація про створений об’єкта оподаткування (у гр. 2 – «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування» зі зміною ідентифікатора об’єкта.

Якщо об’єкт не закривається, то інформація щодо нього йде одним рядком: у гр. 2 заносимо «3–зміна відомостей про об’єкт оподаткування»

закриття об’єкта оподаткування, в т.ч. через припинення діяльності платника податків

так

заповнення відбувається таким чином:

  • гр. 2 – зазначаємо «6–закриття об’єкта оподаткування»;
  • гр. 2-10 та 12 – заповнюємо стандартно;
  • гр. 11 – не заповнюємо

виправлення помилок

так

подаємо форму з виправленими даними. У гр. 2 вказуємо «3 –зміна відомостей про об’єкт оподаткування» (119.11 ЗІР). Також подаємо супровідний лист, в якому зазначається про виправлення помилки

придбання/оренда малоцінних необоротних матеріальних активів (МНМА)

ні

тут може бути застосований принцип укрупнення об’єктів оподаткування, так як МНМА, як правило, мають незначний розмір та зберігаються на складі, в магазині чи іншому приміщенні, щодо яких уже подавалася форма 20-ОПП

здавання в оренду частини приміщення

так

форма подається навіть, якщо на будівлю чи загальне приміщення вже подавалася форма 20-ОПП. Після здачі частини приміщення в оренду виникає новий об’єкт оподаткування, якому слід присвоїти свій ідентифікаційний номер у графі 5 (на кожний об’єкт оренди). Також форму 20-ОПП подає й орендар (орендарі)

ФОП надає послуги через Інтернет з власної квартири

так

Якщо місце проживання ФОП є місцем провадження підприємницької діяльності, або пов’язане із здійсненням такої діяльності, то ФОП подає до ДПС повідомлення № 20-ОПП на загальних підставах. При цьому місце проживання подається як про об’єкт оподаткування. Тоді тип об’єкта оподаткування зазначається «682 квартира», «685 житловій будинок», «293 котедж» тощо. У графі 10 повідомлення № 20-ОПП вказується вид права на об’єкт оподаткування (право власності, володіння, користування тощо), який визначений відповідним правовстановлювальним документом (документами). Такі роз’яснення даються ГУ ДПС у Львівській області.

Якщо ФОП не є власником квартири, а у ній просто прописаний як член сім’ї, то можна рекомендувати у графі 10 зазначити код «3» (право користування (сервітут, емфітевзис, суперфіцій), так як:

  • члени сім’ї власника квартири, що мешкають разом із ним, користуються жилим приміщенням нарівні з власником квартири, якщо при їхньому заселенні не було іншої угоди про порядок використання цього приміщення (ч. 1 ст. 156 Житлового кодексу України);
  • право члена сім’ї користуватися чужим майном носить назву сервітуту (ч. 1 ст. 401 Цивільного кодексу України, даліЦК), а члени сім’ї власника житла, які проживають разом з ним, мають право на користування цим житлом відповідно до закону (ч. 1 ст. 405 ЦК)

* МНМА – це основні засоби, які мають вартість до 20 тис. грн 

Форма 20-ОПП зразок заповнення 2024

Форма 20-ОПП бланк та приклад її його заповнення для новоствореного суб’єкта господарювання (ФОП) додаються до консультації. За прикладом ФОП має у власності магазин та автомобіль, а також орендує 3 кіоски.

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⏩

ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ 20-ОПП

Як вперше повідомити про власні об’єкти нерухомості, частину з яких передали в оренду

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⤵️

Форма № 20-ОПП зразок заповнення 2023

Як показати у формі № 20-ОПП передання в оренду окремої частини об’єкта

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⤵️

20 опп строки подання

Як повідомити водночас про орендований об’єкт і передачу його частини в суборенду

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⤵️

20 опп скачать



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді