Читайте у свіжому номері е-журналу «Головбух»

Автор
головний редактор журналу «Головбух»
Ґрунтовно про нове

Закон про мобілізацію, за долею якого стежила вся країна, почне діяти з 18 травня. Від появи законопроєкту політики, юристи, блогери і «диванні» експерти наввипередки розповідають про те, яке життя чекає на нас у зв’язку зі змінами. І перш ніж закон ухвалили, в інтернеті вже зібралася здоровенна маса інформації на основі попередніх версій, прикрашена здогадками і бажанням авторів привернути до себе увагу. Однак ми в «Головбусі» не женемося за хайпом. Як і завжди, беремо в роботу ухвалений документ, щоб проаналізувати його норми й надати роз’яснення, якими можна керуватися, а не просто схвильовано почитати.

Тож у свіжому номері для вас готовий перший розбір закону про мобілізацію. Експерт зосередився на найважливіших моментах, про які мають знати працівники і роботодавці. Це доставка до ТЦК, бронювання, відстрочка, обмеження для порушників, трудові гарантії для мобілізованих, нові форми військових квитків.

Для бухгалтерів є й інші зміни. Можливо, не такі гучні, але натомість прямо пов’язані з професійною діяльністю.

Мінфін оновив НП(С)БО 6 «Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах». А ми підготували статтю про те, як зміни облікових оцінок впливатимуть на облік та об’єкт оподаткування податком на прибуток.

Податкова вирішила підтримати Пенсійний фонд у небажанні бути податковим агентом для ФОПів під час виплати лікарняних. Таку позицію податківці висловили в індивідуальній консультації та зауважили, що вона погоджена з Мінфіном. Наводимо історію цього питання і коментар експерта.

Окрім того, даємо в номері зразки заповнення декларації з екоподатку, правила надання щорічних відпусток з урахуванням змін законодавства і тривалого воєнного стану, добірки відповідей про оподаткування і звітність контрольованих іноземних компаній та підказки для інших робочих ситуацій.

Залишайтеся з «Головбухом» і до зустрічі за тиждень!

Читайте у свіжому номері е-журналу «Головбух»

АКТИВУЙТЕ ДЕМОДОСТУП ТА ЧИТАЙТЕ СТАТТІ СВІЖОГО НОМЕРУ ⏬ ОФОРМИТИ ПЕРЕДПЛАТУ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ ⏬

 

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізаційний Закон № 3633: до чого готуватися працівникам і роботодавцям із 18.05.2024

Нагляд за виконанням мобілізаційного законодавства посилюють. Маємо чергові зміни у правилах військового обліку. Експерт акцентував на важливих моментах, які стосуються обов’язків роботодавців
71

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1461

Калькулятор відпусток онлайн

Калькулятор днів відпустки або калькулятор відпускних допоможе вам швидко і без помилок здійснити розрахунок відпускних онлайн. Використовуйте для цього онлайн-сервіс «Калькулятор відпустки» — збережіть свій час
26369

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
1832

Податкова знижка: умови отримання та звітування

Є спосіб зекономити або частково компенсувати витрати за власне навчання чи навчання дитини, на іпотеку, страхування життя. Поверніть від держави частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Податкова знижка у 2024 році, умови її отримання, податкова знижка на навчання в декларації – у консультації
71537

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді