Читайте у свіжому номері е-журналу «Головбух»

Автор
головний редактор журналу «Головбух»
У нескінченному вирі змін

Через повномасштабне вторгнення Нацбанк жорстко врегулював валютні операції. Однак згодом неодноразово запроваджував валютні пом’якшення. Останні зміни ухвалив на початку травня. Вони стосуються імпорту робіт і послуг, членських внесків, операцій лізингу та оренди, розрахунків за кредитами і позиками, виплати дивідендів і деяких інших платежів. Ознайомтеся детальніше з новими правилами у свіжому номері.

Також даємо чергове роз’яснення щодо індексації зарплат. Ані у травні, ані у червні право на поточну індексацію не виникає. Щоб упевнитися, перегляньте розрахунки, що зробив експерт. Він розглянув три випадки — коли підприємство не підвищувало окладів у 2024 році, підвищило їх у січні або квітні через зростання мінзарплати.

Та найгостріше зараз стоять питання, пов’язані з мобілізаційними змінами. Обтяжує ситуацію й те, що закон про підвищені штрафи за порушення правил військового обліку вже підписав Президент. Про настрої людей говорити немає потреби — самі все бачите і знаєте. Зупинимося на обов’язку уточнити дані — хто це має зробити, в який строк, яку інформацію надати і, власне, яка роль роботодавця у цьому процесі.

Як завжди, на шпальтах номера коментуємо свіжі роз’яснення органів контролю, наводимо інструкції для робочих ситуацій. Моніторимо статус законопроєктів, щоб оперативно підготувати для вас роз’яснення. Тож заглядайте у термінові статті, стрічку новин — і першими дізнаєтеся про важливі зміни.

Читайте у свіжому номері е-журналу «Головбух»

АКТИВУЙТЕ ДЕМОДОСТУП ТА ЧИТАЙТЕ СТАТТІ СВІЖОГО НОМЕРУ ⏬ ОФОРМИТИ ПЕРЕДПЛАТУ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ ⏬

 

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв відпусток: створення та облік

Виплата відпускних та компенсації за невикористані відпустки здійснюють за рахунок забезпечення оплати відпусток. Це своєрідний резервний фонд, який бухгалтери часто називають «резервом відпусток». Розповімо, для чого його створювати, як його розраховувати та відображати в обліку
52657

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21681

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
452326

Відпустка за роботу на комп’ютері в період воєнного стану

Додаткова відпустка за роботу на комп’ютері належить до щорічних. У період воєнного стану діють особливі правила надання щорічних відпусток. Експерт пояснив, чи стосуються вони відпустки за роботу на комп’ютері
18138

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді