В одному магазині продаєте товар і торгуєте через інтернет: як запрограмувати ПРРО

Контролери пояснили, як запрограмувати ПРРО, якщо на одній господарській одиниці здійснюєте і продаж товарів (надання послуг) і торгівлю через інтернет-магазин (сайт)

В одному магазині продаєте товар і торгуєте через інтернет: як запрограмувати ПРРО

Програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) може застосовуватись лише в тій господарській одиниці, дані про яку внесли до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій щодо такого ПРРО.

У розділі 3 «Дані щодо господарської одиниці» Заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО зазначайте: ідентифікатор об’єкта оподаткування, код території згідно з Кодифікатором, назву господарської одиниці, адресу розміщення господарської одиниці.

У розділі 4 Заяви в залежності від призначення ПРРО зазначайте його тип: стаціонарний, пересувний, каса самообслуговування, інтернет торгівля.

Назва та адреса господарської одиниці є обов’язковими реквізитами фіскального чеку (п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну від 21.01.2016 № 13; далі — Положення).

Господарська одиниця — це стаціонарний або пересувний об’єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізують товари чи надають послуги та здійснюють розрахункові операції (абз. 3 п. 2 розд. І Положення).

Торгівля через інтернет-магазин (сайт) є певним різновидом торгівлі поза торговельними або офісними приміщеннями.

У разі, якщо місцем роздрібної торгівлі виступає певне приміщення, за адресою якого, у тому числі, реалізують товари дистанційним способом (через інтернет-магазин (сайт), можлива реєстрація одного ПРРО на таку господарську одиницю з типом «стаціонарний».

Для проведення розрахунку за доставлений товар поза межами цієї господарської одиниці реєструйте ПРРО з типом «пересувний».

У разі, якщо місце, за яким здійснюєте дистанційну торгівлю (через інтернет-магазин (сайт), має іншу адресу, ніж місце роздрібної торгівлі, то на кожну таку господарську одиницю реєструйте окремий ПРРО з відповідним типом в залежності від призначення ПРРО.

За інформацією ДПС в Черкаській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2023

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
11854

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52451

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1768

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
67327

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді