Виправляємо помилку в коді пільги податкової накладної

Податківці пояснили, яким чином виправити помилку, допущену в графі 9 «Код пільги» податкової накладної

image62

Порядок заповнення податкової накладної затвердив Мінфін наказом від 31.12.2015 № 1307 (далі — Порядок № 1307).

Код пільги зазначається у графі 9 податкової накладної (ПН), яка заповнюється у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування ПДВ (пп. 7 п. 16 Порядку № 1307).

Код відповідної пільги з ПДВ зазначається згідно з Довідниками податкових пільг, які затверджені ДПС станом на дату складання ПН.

У разі здійснення коригування сум податкових зобовʼязань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні ПН, не повʼязаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до статті 192 Податкового кодексу України постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до ПН (далі — РК) за формою згідно з додатком 2 до ПН.

У разі складання РК з метою виправлення помилок, допущених при складанні ПН, не повʼязаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, у РК зазначайте виправлені дані.

Коригування графи 9 «Код пільги» табличної частини розділу Б ПН, у зв’язку з виправленням помилок (зазначили невірний (помилковий) код пільги), допущених при складанні ПН, не повʼязаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, здійснюйте у такому порядку:

  • показники рядка ПН, що коригуєте, зазначайте із знаком «–» окремо в кожній графі;
  • додайте новий рядок з виправленими показниками, якому присвойте новий черговий порядковий номер, що не зазначали в ПН.

При цьому рядку ПН, що коригуєте, зазначеному із знаком «–», та новому рядку з виправленими показниками, що його замінює, присвоюйте однаковий порядковий номер групи коригування, який зазначайте у графі 2.2 табличної частини розділу Б РК, та вкажіть код причини коригування «104».

За інформацією ДПС у Закарпатській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21637

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
451940

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
312091

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28031

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді