Заповнення особової картки працівника, що помер

Автор
керівник групи експертів із кадрових питань, Київ
У разі смерті працівника необхідно правильно оформити всі документи. Особову картку померлого працівника слід завершити, вказавши інформацію про смерть, реквізити наказу про припинення трудових відносин та закрити підсумковим записом внутрішній опис особової справи

 

Оформлення особової картки П-2 працівника, що помер

 

У графі «Дата і причина звільнення (підстава)» особової картки працівника, яка ведеться за типовою формою П-2, затвердженою наказом Держкомстату, Міноборони від 25.12.2009 № 495/656зазначаємо дату і причину припинення трудового договору, дату і номер відповідного наказу.

У графі «Працівник кадрової служби» особової картки працівник, відповідальний за кадрове діловодство, зазначає свою посаду, прізвище та ініціали, ставить особистий підпис.

Графа «Підпис працівника» особової картки залишається незаповненою.

Зазвичай при одержанні трудової книжки у зв’язку зі звільненням працівник розписується в особовій картці та у Книзі обліку руху трудових книжок і вкладишів до них (ч. 4 п. 7.1 Інструкції від 29.07.1993 № 58).

У ситуації, що розглядається, отримати підпис працівника в особовій картці неможливо. Однак, як показує практика, наявність в особовій картці інформації про те, кому і коли було видано трудову книжку, не буде зайвою.

Особову картку померлого працівника розміщуємо у відділенні картотеки, де зберігаються особові картки працівників, звільнених в поточному календарному році.

Заповнення особової картки працівника, що помер

СКАЧАТИ ПРИКЛАД ⏩

Особова картка працівника (типова форма № П-2) БЛАНК

Заповнення особової картки працівника, що помер

СКАЧАТИ БЛАНК

Віктор Онищенко експерт з обліку та оподаткування, м. Чернігів
Якщо сталася прикра подія — помер працівник, то слід припинити трудові відносини з ним. Тобто оформити необхідні документи і провести остаточний розрахунок за той час, що відпрацював працівник. Бухгалтер має визначити суму заборгованості перед працівником і виплатити її родичам. Експерт розповів, як оподаткувати і провести остаточний розрахунок із колишнім працівником

 

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді